Brist på mediedrev symptomatiskt med en rödgrön journalistkår?

När Expressen varit aktiv och granskat Miljöpartiet har andra medier varit långsamma med att följa efter. Det blir ett kortare inslag som sedan okritiskt lämnas åt historien. Det senaste är en högt uppsatt statstjänsteman inom Miljöpartiet som har dömts för narkotikasmuggling (av en narkotikaklassad svamp).

På kort tid har Expressen avslöjat hur:
 • Romson målat sin båt med miljöfarlig färg
 • Tankat med skattebefriad villa-diesel i samma båt (smitit från att betala energiskatt med andra ord)
 • Dumpat gråvatten i Östersjön
 • Har ett toppnamn som är dömd för narkotikasmuggling
Det intressanta är att samtliga avslöjanden kommer från Expressen. Övriga media har endast återrapporterat det som avslöjats och utvecklar inte frågorna mer kritiskt – eller avkräver Miljöpartiet på svar.

När Expressen försöker ta kontakt med Eva Romson får de endast ställa frågor genom sms
(Foto: Wikimedia Commons och Niklas Svensson/Instagram).
Åsa Romson SMS

Det är därför en märkbart pressad Romson som inte vill svara på frågor direkt, utan behöver tid på sig att formulera sina svar.

Att den svenska journalistkåren till mycket stor del (41% enligt en undersökning av JMG 2012) är miljöpartister kan vara en förklaring till den minimala granskning och kritik partiet får. De befinner sig i någon form av fredad zon eftersom man inte vill vara för kritisk mot det parti man själv står nära.

En borgerlig politiker tvingas avgå efter mediedrev om en obetald tv-licens. En toppolitiker från Miljöpartiet kan vara en miljöbov utan att något allvarligare än ett kort inslag i Rapport sker. Detta är inte en bra journalistik eller en vettig objektivitet.
Annons

3 tankar på “Brist på mediedrev symptomatiskt med en rödgrön journalistkår?

 1. Den tredje statsmakten som ”ska skydda den lilla människan” ?!! ja det stämmer när det gäller en miljö eller vänsterkommunist, övriga med M, FP och C i CV:t avrättas mer än gärna!

  Gilla

 2. Jag undrar mest stillsamt vem Eva Romson är? Vidare kan den konspiratoriske fortsätta fråga sig hur ägarstrukturerna i mediasverige ev påverkar vad som skrivs o inte skrivs. Sist jag kollade röstade familjen Bonnier inte rödgrönt.

  Gilla

 3. Pingback: Public Service opartiskhet bör kraftigt ifrågasättas | Politikdelen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s