Besvärlig utveckling för barn som behöver läxhjälp när S och Mp kommer överens

Det sägs att RUT-avdraget för läxhjälp bara gynnar de rika, men är man ”rik” har man råd i vilket fall som helst. Att ta bort RUT när det gäller läxhjälp kommer att slå hårt på de familjer som har det lite sämre ställt. De som har fullt upp med jobb och svårt att få tiden att räcka till.

– Skolan ska också blir mer jämlik, där de skolor som har mer utmaningar får mer resurser. I det ligger att ta bort läx-RUT och i stället låta alla få del av läxhjälp när de behöver det, sade Stefan Löfven i söndags till TT.

Det han missar att ta upp är hur många skolor som redan hjälper till med läxhjälp. Men är inte läxor något som egentligen bör ske efter skoltid och inte i skolan? Det handlar om att lära barnen, och ungdomarna, att börja ta ett eget ansvar för sin inlärning. Föräldrarna har naturligtvis ett stort ansvar här med, men borde inte vara avgörande för läxornas vara eller icke vara.

S och Mp har även kommit överens om att behålla den sänkta krogmomsen, som de innan valet ansåg vara ineffektiv och dyr. Nu saknas 5 miljarder kronor som skulle finansiera andra reformer. Var kommer dessa pengar att tas från nu?

Läs mer om detta i dagens SvD:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sankt-restaurangmoms-blir-kvar_3972154.svd

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s